Jump to content

06. Аз го създадох, Утринни Слова (1936–1937), ИК "Жануа-98", 2003


hristo

Recommended Posts

Аз го създадох

 

"Азъ го създадохъ",  Утринни Слова (1936–1937). Първо издание. Стара Загора, Издателска къща „Жануа-98“, 2003. 512 с. ISBN 954-9589-72-2.

Книгата за теглене - PDF

 

“От всинца ни искат едно слушане и разбиране на Неговата Воля. Ние искаме да влезем в стълкновение с Него. Ние отиваме и Му се оплакваме, и Му казваме: „Брат ми е много лош.” Че знаете ли какво значи, какво противоречие е да дойде синът при баща си и да се оплаква от брат си? Ти като кажеш „брат ми е лош”, че причината на това кой е? Майката и бащата, те са лоши. Те го родиха такъв. Не се оплаквайте от брата си, нищо повече. Косвено вие щом се оплаквате от хората, вие хвърляте петно върху Името Божие. Нищо повече. И ако някой се оплаква, както и да се оплаквате, вие хвърляте петно на Първото Начало. Господ нищо няма да ви каже. Вие петните Името Божие.”

[Преписана:] Дуно, Учительтъ Беинса. Азъ го създадохъ. Утринни Слова (1936–1937). Първо издание. Стара Загора, Издателска къща „Жануа-98“, 2003. 512 с. ISBN 954-9589-72-2.

 

Бележки от книгата:

Издателският екип изказва благодарност на всички, които с цената на лишения, граничещи с героизъм, запазиха за поколенията безценното Слово на Учителя. Благодарим на стенографките Паша Теодорова (1888–1972), Савка Керемидчиева (1901–1945), Елена Андреева (1899–1990) и на съхранявалите го през годините българи. Да бъде благословен самоотверженият им труд.

В „Аз го създадох“ издаваме утринните слова, държани от Учителя през 1936–1937 г., документално по дешифрираните записки.

През 1947 г. беседите са били отпечатани в два тома: „Той създава“ и „Старото отмина“.

 

Учителю, благодарим Ти за Божественото Слово, с което ни дари. Израз на нашата благодарност ще е изучаването и прилагането Му от всеки ученик, на когото съзнанието се е отключило за Него, за Словото.

 

Бележките на стенографката са отпечатани с курсив, в кръгли скоби ( ). Думите или буквите в квадратни скоби [ ] са добавени от издателския екип на местата, където в разчетената стенограма е изпуснат текст, чийто смисъл сме се опитали да възстановим, или (на няколко места) за по-лесно разбиране на някои изречения с по-особен строеж. На местата, където не сме успели да възстановим смисъла, сме сложили многоточие в квадратни скоби. Бележките под линия са на издателския екип.

 

Бележки от книгата:

 

Компютърен набор: Стоянка Караджова, Красимира Бахова, Ива Попова.
Коректори: Мария Панова, Момчил Николов.
Предпечатна подготовка: Тодор Попов.

 

Допълнителни бележки:

 

Изданието е със старите букви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Ани changed the title to 06. Аз го създадох, Утринни Слова (1936–1937), ИК "Жануа-98", 2003

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...